Przewodnik Od Pola na wrocławski stół to doskonała podróż kulinarna, którą można odbyć we Wrocławiu po smakach regionu, które są zróżnicowane. W przewodniku wybrano jedne z najbardziej pożądanych destynacji kulinarnych, które polecamy turystom poszukującym dań sporządzanych ze zdrowych świeżych i sezonowych produktów przygotowywanych według tradycyjnych receptur ale uwzględniających nowoczesne metody.
Pierwsze wydanie zawiera nie tylko punkty gastronomiczne na mapie do odwiedzenia ale także wywiady i historię wrocławskich restauracji jak i najnowsze trendy dominujące wśród szefów kuchni i właścicieli. Znajdziecie tu również reportaże o miejscach w których powstają lokalne produkty, które są często docenione certyfikatem przez kapitułę regionalnych znaków jakości jak np. Kraina Łęgów Odrzańskich POLECA. Znalazły się też ciekawe przepisy zdradzające sekrety kuchni.
W ramach projektu poruszono również kwestie ekologiczne i bezpieczeństwa żywnościowego mające duży wpływ na nasze zdrowie
https://www.youtube.com/watch?v=PEZmSyFpKP8&t=87s
Produkty z Kraina Łęgów Odrzańskich POLECA i z Dolnego Śląska na stołach wrocławskich gastronomii