Maciejowy Sad

Smaczne, naturalne soki tłoczone

O nas

Wszystkie soki pochodzące z Maciejowego Sadu pozyskiwane są z surowców własnych, które wytwarzane są w Lutyni. Są to wyroby tradycyjne, które zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych, prowadzoną prze MRiRW. 

W Maciejowym Sadzie surowce są znane od podstaw, ponieważ pochodzą one z własnych upraw, gdzie wszystko przebiega pod czujnym okiem właścicieli.

Soki tłoczone 100% naturalne:

Wszystkie soki z Maciejowego Sadu są wytwarzane z owoców jabłoni rosnących w okolicy Lutyni i są dobrem należących do właściciela marki, Macieja Karczewskiego. Własne uprawy w tym przypadku stanowią gwarancję najwyższej jakości!

Warto dodać, iż sposób hodowli roślin wykorzystuje integrowane metody produkcji. Soki są dostępne przez cały rok!

Ponadto soki tłoczone z Maciejowego Sadu nie są dosładzane, ich słodycz to efekt naturalnie występujących w owocach cukrów. Pozostają one także wolne od wszelkich konserwantów. Jednocześnie produkty te mają dość długi termin przydatności do spożycia, co jest zasługą przechowywania ich w specjalnym opakowaniu Bag-in-Box.

Wszystko odbywa się z korzyścią dla środowiska!

Właściciele Maciejowego Sadu dbają, aby proces produkcji soków tłoczonych od początku do końca przebiegał tak, by nie stanowiło to obciążenia dla przyrody.

Przez wzgląd na fakt, iż firma jest zlokalizowana w regionie cechującym się niezwykłym mikroklimatem, uprawiane w jej ramach jabłonie to gatunki ciepłolubne. Są to przede wszystkim odmiany takie jak: Gala, Red Delicious, Golden Delicious Reinders, Jonagold, Idared oraz Mutsu.

Warto dodać, że obecnie uprawy są poszerzane także o inne owoce. Na plantacjach dzięki temu znajdujemy m.in. śliwki, wiśnie, morele, gruszki, czereśnie, porzeczki, brzoskwinie oraz morwę białą i czarną.

Znak „Kraina Łęgów Odrzańskich poleca”

Maciejowy Sad otrzymał certyfikat „Kraina Łęgów Odrzańskich poleca” w kategorii produkt spożywczy przetworzony.

Ten partner posiada certyfikat

Gdzie nas znajdziesz