Pizza prosto z pieca
Z pewnością najlepszą wizytówką tej restauracji jest pizza, która jest poddawana obróbce termicznej w tradycyjnym opalanym drewnem piecu. Ciepło czuć już od progu! W dodatku zerkając ukradkiem, można dojrzeć, jak kucharz przygotowuje ciasto – to kolejny wyróżnik Papi. Ciasto jest tutaj zawsze formowane ręcznie. Przed włożeniem do pieca i nałożeniem składników, na wierzchu placka pojawia się jeszcze jeden, fenomenalny składnik, czyli świeży sos pomidorowy. Jednak czy tylko? Nie, bowiem może on zostać w przypadku niektórych pozycji w menu zastąpiony śmietaną lub… oliwą z oliwek. Dokładnie tak, jak we Włoszech!
Mnóstwo kompozycji smakowych
Pizzę można tu zjeść zarówno klasyczną (margherita, hawajska czy pepperoni), jak i oddać się w ręce kucharzy, którzy tak połączą składniki, że smak zostanie zapamiętany jeszcze na długo po zakończeniu lunchu. Dość rzec, że w menu jest aż… 38 pozycji! To o wiele lepiej niż w niejednej sieciówce, a trzeba przypomnieć, że w Papi receptury są przecież niepowtarzalne i w pełni indywidualne.
Nie tylko pizza
Fakt, że nie samą pizzą człowiek żyje. Dlatego do Papi można przyjść również na pierogi. Ręcznie lepione, tradycyjnie wyrabiane, pełne farszu i pięknie podane. Niezwykle smaczne! Wśród dań warto zwrócić też uwagę na naleśniki nadziewane, które trafiają na stół w podłużnych, prostokątnych półmiskach. W całości skąpane są w sosie – palce lizać!
Znak „Kraina Łęgów Odrzańskich poleca”
Pizzeria Papi otrzymała certyfikat „Kraina Łęgów Odrzańskich Poleca” w kategorii usługa gastronomiczna. Zapraszamy do tego niesamowitego lokalu!
Ten partner posiada certyfikat