W Swojskie z wędzarni produkowane są wysokiej jakości wędliny, które powstają dzięki stosowaniu tradycyjnych metod i receptur. Do produkcji wykorzystywane jest świeże mięso wieprzowe, pochodzące z polskich zakładów posiadających odpowiednie certyfikaty. Używane w procesie obróbki przyprawy i zioła są w pełni naturalne, a samo pieczenie i wędzenie odbywa się w prawdziwej wędzarni przy zastosowaniu drewna dębowego lub olchowego. Warto zaznaczyć, iż surowiec ten jest pozyskiwany w Krainie Łęgów Odrzańskich.
Uwaga! Piwnica pod Wołami zminiła nazwę na Swojskie z wędzarni w 2022 roku.
Wyroby wędliniarskie ze Swojskie z wędzarni są dystrybuowane w małych sklepach, zlokalizowanych w tym samym regionie. Ponadto wszystkie one powstają w reaktywowanym przez właściciela zakładzie masarskim, zwanym u Sztymera. Oznacza to tyle, iż jest to miejsce z tradycjami, które znane jest mieszkańcom Wińska od kilkudziesięciu lat. Od czasu do czasu w Swojskie z wędzarni przygotowane są także wędliny z dziczyzny. Mięso to dostarczane jest przez działające w okolicy koła łowieckie.